Kindertolk
Marguérite van der Linden

 

 

 

 

 

Ken je dit?

Een moeder komt bij je binnen en start een lange klaagzang over zoontje Lex; dat Lex zo slecht luistert, treuzelt met eten en ook nog stééds in zijn bed plast, en dat niks helpt en dat ze er alles al aan gedaan heeft en ze vraagt; ‘Wat vind jij daar nu van?’……

Jij herkent niks in het verhaal van moeder. Lex is een heerlijk kind die graag bij jullie komt en eigenlijk heb je er niet veel werk van. Jouw intuïtie zegt dat moeder zelf de bron van het probleem is en niet Lex…..

Als pedagogisch medewerker ben je een vertrouwd en belangrijk persoon voor de opvangkinderen. Je hebt vast wel eens meegemaakt dat een kind zich bij jou totaal anders gedraagt dan thuis...  Of bij een collega zich totaal anders laat zien. Het is fascinerend hoe kinderen mee bewegen op de golven van de mensen om hen heen.

In de eendaagse workshop kun je horen en zelf ervaren hoe dit werkt en wat je ermee kunt doen om een nog waardevollere vertrouwenspersoon te worden voor de kinderen. Na deze workshop zul je met andere ogen naar kinderen kijken en kun je ouders op weg helpen die worstelen met onbegrepen gedrag van hun kind. Het zal jouw kijk op opvoeden voorgoed veranderen...

Aukje (moeder en al 20 jaar werkzaam in kinderopvang): ‘Ik dacht ik alles al wist, maar wat een eyeopener, dit had ik echt eerder willen weten!’.

Bovendien: met behulp van een kindertolk is het mogelijk om kinderen met een extra zorg op een andere manier toch heel effectief te helpen. Als opvoeders (ouders, peuterjuffen, pedagogisch medewerkers, leerkrachten), in de spiegel durven te kijken dan kun je via deze weg een kind helpen zich verder te ontwikkelen. Vaak ligt de focus op het kind en halen we alles uit de kast om ze beter te kunnen laten functioneren, zelden kijken we eerst naar onszelf.  

De groep kinderen met een ‘label’ groeit nog steeds. Op de groep ‘moet’ er heel veel en als je dan ook nog iets extra’s wilt doen voor een kind die dat nodig heeft dan zit je al gauw in een spagaat…  Met de methode PresentChild waar ik mee werk kost het geen extra tijd om kinderen te helpen waar ze het nodig hebben.

Gun het jezelf dag om je dit eigen te maken! Je koos voor dit vak omdat je een groot hart hebt voor kinderen; ik leer je hoe je nog liefdevoller met de kinderen om kunt gaan.

Naast de eendaagse workshop kun je natuurlijk ook 1-op1 bij mij terecht. Misschien loop je op dit moment vast met een bepaald kind of groep. Misschien zit je langdurig ziek thuis en weet je niet zo goed hoe je de draad weer kunt oppakken om weer aan het werk te gaan. Voor al die gevallen ben je welkom. Je mag altijd eerst even bellen (06-30067521) voor een gratis overleg om te kijken of ik de juiste persoon ben om jou te helpen en wat dat dan kost. (in veel gevallen betaalt de werkgever het traject) 

 

 

Marguérite van der Linden
Kindertolk
 
 

© That is why 2015 - 2018 Algemene voorwaarden || VetArts