Kindertolk
Marguérite van der Linden

Op 20 januari werk ik mee aan een gastoudermiddag van GOmatch waar zo'n 100 gastouders verwacht worden. Eerst kunnen de gastouders kiezen uit een aantal workshops; ik bied dan een workshop aan over kindertolken:

Herken je dit?

Een moeder komt bij je binnen en start een lange klaagzang over zoontje Lex; dat Lex zo slecht luistert, treuzelt met eten en ook nog stééds in zijn bed plast, en dat niks helpt en dat ze er alles al aan gedaan heeft en ze vraagt; ‘Wat vind jij daar nu van?’…… Jij herkent niks in het verhaal van moeder. Lex is een heerlijk kind die graag bij je komt en eigenlijk heb je er niet veel werk van. Jouw intuïtie zegt dat moeder zelf de bron van het probleem is en niet Lex…..

Als gastouder ben je een vertrouwd persoon voor jouw oppaskinderen. Je hebt vast wel eens meegemaakt dat een kind zich bij jou totaal anders gedraagt dan thuis...  Het is fascinerend hoe kinderen mee bewegen op de golven van de mensen om hen heen. In deze workshop kun je horen en zelf ervaren hoe dit werkt en wat je ermee kunt doen om een nog waardevollere gastouder te worden.Na deze workshop zul je met andere ogen naar je oppaskinderen kijken en kun je ouders op weg helpen die worstelen met onbegrepen gedrag van hun kind. Het zal jouw kijk op opvoeden voorgoed veranderen...

Aukje (moeder en al 20 jaar werkzaam in kinderopvang): ‘Ik dacht ik alles al wist, maar wat een eyeopener, dit had ik echt eerder willen weten!’.

En samen met Harriët van Ellen mag ik de middag aflsuiten met de workshop 'L-O-L!':


Lol! is namelijk op dit moment een heel populair stopwoord bij kinderen. Gelukkig dat ‘boeie’ daarmee is verdwenen, want plezier en lachen in het leven is heel belangrijk en vooral ook heel erg leuk. Lachen is gezond; het helpt bij contact makenen het helpt dus in de sociale ontwikkeling van een kind. Je kunt er niet vroeg genoeg mee beginnen. En je hoeft er geen lolbroek of moppentapper voor te zijn. In dit uurtje krijg je handvatten en tips én ga je zelf natuurlijk heerlijk lachen.

We beloven je een vrolijke, hilarische afsluiting van de middag!

PS. Dit is een besloten bijeenkomst voor gastouders die via GOmatch werken. Heb jij ook belangstelling voor zo'n invulling van een middag? Bel of mail me dan even; 06-30067521 Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Agatha

"Ergens ging het niet goed in mijn gezin. Vooral na mijn scheiding waar de veiligheid ineens weg viel voor mijn twee jongens. Vooral de oudste had er veel last van, boze buien, schreeuwen en zichzelf in de weg zitten en door dat gedrag het hele gezin mee trekken. Er moest iets gebeuren maar wat…. Marguérite kon gelijk de vinger op de zere plek leggen.Wat een eyeopener! Waar de maatschappelijk werker en psychologen in de laatste drie jaar niet verder kwamen in ons gezin zag ik ineens de oplossing. De situatie veranderd langzaam, soms een stapje achteruit maar daarna flink weer vooruit. We kunnen weer lachen met elkaar!"

Marguérite van der Linden
Kindertolk
 
 

© That is why 2015 - 2016 Algemene voorwaarden || VetArts