Kindertolk
Marguérite van der Linden

Ik ben de opleiding tot Kindertolk® gaan volgen, omdat het voor mij Het Antwoord was op alle opvoedvragen die ik had. Eindeloos googlen en boeken lezen hielp altijd maar even, ik zocht een structurele oplossing om ouder te helpen. En daarmee ook de kinderen te helpen. Want problemen met of zorgen over je kinderen hebben heeft vaak ook me jou te maken.

Zo heb ik zeven jaar lang met mijn dochter lopen tobben; ze sliep slecht. Alle nachten aan het spoken. Slopend…. Voorheen deed ik het af; ‘Ach, dat heeft ze van mij’ om vervolgens verder te tobben.

De methode van het kindertolken heeft mij geleerd; 'Ja inderdaad ze heeft het van mij, dus dan moet ik iets aan mezelf veranderen om haar te helpen'. Goh, wat een inzicht…. Het klinkt zo logisch…. (en we slapen tegenwoordig allebei als roosjes!)

Want zeg eens eerlijk; heeft jouw kind het ook niet onmiddellijk in de gaten als jij gestrest bent? Gaan bij jou juist ná een slechte nacht de volgende morgen de bekers thee om, zijn gymkleren onvindbaar en heeft de fiets een lekke band….? Toeval?  

Ouders willen graag dat hun kinderen gelukkig zijn.  Daar hebben ze alles voor over.

Maar ook:

Kinderen willen graag dat hun ouders gelukkig zijn. Daar hebben zij alles voor over.

Kinderen hebben minder middelen om in te zetten voor het geluk van hun ouders, dan wat ouders kunnen inzetten voor het geluk van hun kinderen. Maar wát kinderen hebben, zetten ze volledig in. Hun lichaam en hun gedrag, daar kunnen ze wat mee. Daarmee geven ze signalen af; uit liefde voor hun ouders en in hun eigen belang.

Een kindertolk vertaalt die klachten of het gedrag van kind naar ouders, zodat ouders iets in hun leven kunnen bijsturen om liefdevolle en evenwichtige opvoeders te worden. Toen ik hier voor het eerst van hoorde vond ik het wel wat zweverig. Jij misschien ook? Het heeft niks te maken met mediamieke gaven; geen Derk Ogilvie-achtige onverklaarbare therapieën. Voor lezers die mij al wat langer kennen; ik ben namelijk allesbehalve zweverig…

Een kindertolk werkt met een methodiek en er wordt aan gewerkt om het wetenschappelijk bewijs rond te krijgen. Mensen spiegelen. Als coach spiegel ik klanten; dat is een succesvolle manier om iemand zelfinzicht te geven. Ook mensen die langdurig bij elkaar zijn, spiegelen elkaar. En een baasje gaat op zijn hond gaat lijken na verloop van tijd... Kinderen willen hun ouders lijken; jij bent het voorbeeld en de waarheid voor jouw kind. Dus doen ze je na; een hele zuivere spiegel, want jouw kind staat net zo dicht bij jou als jij bij hen.

Dus als jij het beste wilt voor je kind, zal je het beste uit je zelf moeten halen!

Net als dat je een appelboom behandelt als er iets met de appels aan de hand is.

Ik 'vertaal' jouw verhaal nauwkeurig zodat jij weet wat jouw kind je wil vertellen. Gehoor geven aan dit 'opvoedplan' van je kind betekent een verrijking voor jezelf, maar werkt ook zeer positief door op het gedrag en de gezondheid van je kind. 

Het oude spreekwoord zei het al ; alleen kinderen (en dronkaards) spreken de waarheid!

 
Marguérite van der Linden
Kindertolk
 
 

© That is why 2015 - 2018 Algemene voorwaarden || VetArts