Kindertolk
Marguérite van der Linden

Mag ik even je aandacht? Misschien wist je het al, maar ik praat met bomen! En het helpt! Echt waar! Het werkt zelfs als een tierelier.

‘Huh?’, denk je nu; ‘Jij????’

Ja, ik!  Jij dacht dat ik zo’n nuchter type was, slim, daadkrachtig, praktisch, met twee benen op de grond en een hands-on mentaliteit????

Haha, nou dat klopt hoor, nog steeds;  ik ben niet veranderd.

Waarom praat ik dan met bomen?

Als kindertolk werk ik alleen met ouders. Dat is heel fijn voor kinderen. Dat ze niet mee hoeven naar de dokter, uren in wachtkamers doorbrengen, geen testjes hoeven te maken of onderzoeken ondergaan en steeds maar moeten afwachten wat er dan wel niet met ze aan de hand is. En dan soms horen na al die inspanningen dat ze echt niks kunnen vinden. Of dat ze wel iets hebben gevonden en dat ze de rest van hun leven met een dikke stempel op hun voorhoofd verder moeten. Wat de uitkomst ook is na deze weg,  jouw kind zal er hoe dan ook van overtuigd geraakt zijn dat er iets vreselijks mis met hem is. En dat gun je ze niet.

Ik werk vanuit een ander perspectief. Dat is niet zweverig, maar gewoon slimmer en handiger om te zorgen dat het snel beter gaat met jouw kind. Ik kijk naar zorgen over kinderen via de ouders. Want als de appels van een boom niet lekker zijn, ga je niet de appeltjes stuk voor stuk onderzoeken maar ga je kijken wat er met de boom aan de hand is.

Dus ik praat met bomen.

Ik help de boom waarvan het niet goed gaat met een appeltje. Dan gaat boom beter groeien, zijn wortels zullen steviger worden en de appels worden groter, sappiger, blozender dan ooit.  Want als het goed gaat met de boom, gaat het ook goed met de appeltjes.

Dus als jij zorgen hebt over je kind, kijk dan eens naar jezelf; krijg jij wel genoeg water, zitten jouw wortels wel stevig in de grond of waai jij bij de eerste beste storm om? Kun jij je takken laten reiken tot aan de hemel en je bladeren laten ruisen? Heb jij genoeg energie en voedingsstoffen in je om jouw appeltje te kunnen laten groeien en bloeien?  Of ben je het uitzicht kwijt, staan er andere bomen in de weg? Of hangen jouw blaadjes slap, staan de takken strak, zitten er scheuren in je bast? Of heb je een zware storm maar net overleefd?

Ik kan je helpen om andere bomen om te kappen, jezelf eens flink te snoeien, te zorgen dat je wortels steviger in de grond komen en dat je niet bang hoeft te zijn voor een flinke tegenwind… Dan ben je zo’n boom waar kinderen graag een hut in bouwen, verstoppertje spelen of waar ze naar hartenlust in kunnen  klimmen. En dat, dat wens ik ieder kind!

 

Marguérite van der Linden
Kindertolk
 
 

© That is why 2015 - 2018 Algemene voorwaarden || VetArts