Kindertolk
Marguérite van der Linden

"Via een kennis kreeg ik informatie over de Present Child Methode. Leek me interessant, maar had me er verder niet erg in verdiept. Niet veel later kreeg ik via Linked-in  in de week van de opvoeding een linkje door over That’s Why met de mogelijkheid om vijf mailtjes over opvoeding te ontvangen. Leek me leuk dus meldde me ervoor aan. Het was een verrassing te lezen dat deze mevrouw (Marguérite) met de Present Child Methode werkte (toeval?).  Ondertussen had ik Marguérite haar site wat doorgelezen en aangemeld voor de nieuwsbrief. Toen er een actie was voor een gratis telefonisch consult, heb ik me daarvoor aangemeld. Op dat moment was het namelijk thuis niet zo gezellig… Als alleenstaande moeder met een zoontje van drie, middenin een verbouwing en de sfeer niet zo gezellig (understatement), voelde ik behoefte om hier enige hulp in te krijgen. 
 
Ik heb mijn verhaal, waar ik met mijn zoon tegenaan liep, waar ik zelf tegenaan liep en mijn frustratie hierin opgeschreven en kreeg al snel bericht dat ik uitgekozen was voor het gratis telefonisch consult. Al pratende aan de telefoon werd duidelijk dat er veel tegelijk speelde en Marguérite stelde dan ook voor om een persoonlijk gesprek te hebben om de verschillende zaken die speelden duidelijker in kaart te brengen. 
 
Zo gezegd zo gedaan! Tijdens het gesprek hoefde ik alleen maar te vertellen wanneer het gedrag van zoonlief veranderde, wat er dan gebeurde en mijn/onze achtergrond. Niet alleen tijdens deze verbouwingsperiode waren er dingen die niet lekker liepen, want ook het eten en slapen van mijn zoontje waren al enige tijd zorgelijk. De keer erop heeft Marguérite uitgelegd hoe zij datgene wat ik allemaal had vertelt heeft vertaald. Ze begon met de verbouwing van mijn hal: de ontvangstruimte van mijn huis. Dat werd vertaald (heel door de bocht) in: hoe ik mensen wil ontvangen wil ik anders doen/maken. Ergens in mijn onbewuste was ik inderdaad bezig met het feit dat ik mensen op afstand hield en daar eigenlijk verandering in wilde. Meer toelaten… meer mensen toelaten en ook meer van mezelf laten zien.
 
Uiteindelijk kwam het er op neer dat mijn zoontje mij liet zien dat ik mijn gevoel mocht laten spreken, mocht volgen of in ieder geval toelaten! Wat ik mezelf had aangeleerd als kind was nu niet meer nodig en hier kon ik als volwassene iets aan veranderen. Er zijn heel veel meer dingen besproken en naar voren gekomen maar voor mij was dit het belangrijkste. De gesprekken met Marguérite waren fijn, verbazingwekkend wat ze allemaal uit mijn verhaal haalde en ook nog zo herkenbaar en het belangrijkste: ik kon er zelf iets mee doen. Dat heb ik dan ook gedaan en heb contact gezocht met een dame die samen met mij Lichaamswerk heeft opgepakt: letterlijk voelen (massage) maar ook voelen wat er binnenin je gebeurd (en dat is veel als je het toelaat). Stukje bij beetje veranderd er wat in mij en daar ben ik blij om. Ik maak andere keuzes en er komen mensen en situaties op mijn pad die ik nu wel oppak waar ik ze eerder voorbij was gelopen.
 
Tussen mijn zoontje en mij ging het vanaf het moment dat ik contact met Marguérite had, meteen anders: beter. Op alle fronten eigenlijk! Natuurlijk wordt hij ouder en veranderen er dingen, maar ik heb echt ervaren dat er een link is tussen hoe het met mij gaat, waar ik mee bezig ben (of juist mijn ogen voor sluit) en hoe het met hem gaat, zijn gedrag.  Nu ik ook het Fluisterkind aan het lezen ben (de grondlegger van Present Child Methode), begrijp ik het nog meer. Heel interessant en zeker een methode om veel van te leren!
 
Ik ben heel blij dat Marguérite en de Present Child Methode op mijn pad is gekomen, niet toevallig: ik had dit denk ik echt nodig om verder te komen! Ben er nog lang niet, maar ben heel blij dat ik de eerste stappen heb gezet om mezelf te worden en daarmee een (nóg) lievere en betere moeder voor mijn zoon te worden. "

Angelique

"Marguérite is een heel fijn en warm mens die realistisch met je meekijkt en denkt, maar die ook meeleeft in je ontroering, verwondering en hartelijk met je mee kan lachen om je eigen inzichten."

Marguérite van der Linden
Kindertolk
 
 

© That is why 2015 - 2018 Algemene voorwaarden || VetArts