Kindertolk
Marguérite van der Linden

Toen ik de aankondiging van de presentatie "Help, mijn kind luistert niet!" zag, dacht ik: daar moet ik heen! Een van de dingen waar ik met mijn kinderen tegenaan liep is dat ik soms niet verdraag dat ze niet naar me luisteren, dat wil zeggen: dat ze niet doen wat ik zeg/ze opdraag… 
 
In mijn drukke bestaan met drie jonge kinderen ben ik mezelf in de afgelopen jaren regelmatig onaangenaam tegengekomen. Overbelast, overprikkeld, geïrriteerd, ongeduldig, snauwend, grommend, onaardig. Terwijl ik het juist zo goed wil doen allemaal!
De presentatie bracht me veel herkenning, en een verzachting voor de schaamte over hoe ik soms met mijn kinderen omga. Ik verlangde ernaar mijn eigen 'blinde vlek' te zien. Wat raakt me toch zo? Wat zorgt ervoor dat ik steeds weer mijn zelfbeheersing verlies? Een cursus mindfulness gaf me de rust niet, gesprekken met een therapeut gaven inzicht maar geen kalmte. Ik heb boeken gelezen: "Lastige kinderen, heb jij even geluk (Stop met opvoeden)", "De moed van imperfectie (Laat gaan wie je denkt te moeten zijn)" en meer. De PresentChild methode bevestigde mij in de overtuiging dat mijn kinderen niet de oorzaak zijn van mijn boosheid. Ik besloot om mee te doen aan de workshop voor ouders. Dat je in de workshop zelf aan de slag gaat met vertalen sprak me aan: daarmee komt de hulp van binnenuit. 
Het was een bijzondere dag, met veel ruimte voor persoonlijke aandacht. Het was geen verrassing dat mijn dochter mijn boosheid en kattigheid spiegelt. De vertaling van deze spiegeling ging direct de diepte in; ik werd er stil van. In de loop van mijn leven heb ik met hardheid en boosheid een beschermende muur opgeworpen voor mijn gevoelige natuur. Als ik mijn kwetsbaarheid kan tonen zal de kloof tussen mijn gedrag en mijn gevoel niet meer zo groot zijn. Mijn dochter gaf me de boodschap om meer vanuit mijn hart te leven. Dat is niet iets wat je in een dag verandert, maar het is een opdracht die ik precies begrijp. 
Wat ik zo mooi vind aan deze methode is de liefdevolle manier waarop naar kinderen wordt gekeken. Voor mij was het helend om me te realiseren hoeveel mijn kinderen van mij houden. Daarnaast werd mij op een warme, respectvolle én humorvolle manier de helpende hand geboden bij mijn zoektocht naar innerlijke rust. Ik ben nog niet klaar, maar ik heb altijd mijn kinderen bij de hand om weer eens in de spiegel te kijken."

Angelique

"Marguérite is een heel fijn en warm mens die realistisch met je meekijkt en denkt, maar die ook meeleeft in je ontroering, verwondering en hartelijk met je mee kan lachen om je eigen inzichten."

Marguérite van der Linden
Kindertolk
 
 

© That is why 2015 - 2018 Algemene voorwaarden || VetArts