Kindertolk
Marguérite van der Linden

Nog steeds ben ik blij en trots dat ik in 2012 besloot om voor mijzelf te beginnen. Bazen, loondienst, vaste werktijden, stress... ik was er klaar mee. Nu mag ik elke dag doen wat ik het liefste doe. Dat maakt mij én de ouders en kinderen die ik help, heel gelukkig.
 
Toch ben ik mij ervan bewust dat er in onze wereld ook duizenden kinderen zijn die niet eens naar school kunnen of geen schoon drinkwater hebben; mijn inspanningen en resultaten zijn vanuit dat perspectief vooral het oplossen van ‘luxe-problemen’.
 
Daarom heb ik in 2014 besloten dat ik ook daaraan een bijdrage wil leveren en kies ik ieder jaar een goed doel dat kinderen ondersteunt in ontwikkelingslanden. Van elke factuur die ik verstuur doneer ik 5 euro en bij presentaties, ouderavonden en workshops ga ik ‘met de pet rond’.
Dus als je zaken met mij doet help je kinderen in ontwikkelingsgebieden, dat is een mooie gedachte toch?
 
In 2017 spaar ik voor het  Joko project   - kleding voor Gambia; een heel klein project vanuit een heel groot warm hart, dat echt ieder dubbeltje goed kan gebruiken. Het is een initiatief van Willemien Feenstra. Die ken ik, omdat ze een dochter is van de nicht van mijn schoonmoeder... Dus ik zie haar zelden al woont ze maar 25 kilometer verderop...
 
Willemien is overal op zoek naar spullen voor Gambia. Ze trof in een weggeefwinkel een leuk kleurboek en nam het mee voor de nurseryschool in Gambia waar ze ook schoolspulletjes voor verzameld. Mijn naam stond erin; ik geef namelijk leuke kleurboeken weg als relatiegeschenk. Ze mailde mij over dit merkwaardig toeval. Nu geloof ik niet zo in toeval, maar als kindertolk zie ik dat iets je toe-valt. Op het moment dat ik de mail kreeg was ik nog op zoek naar een mooi goed doel voor 2017, dus dat was meteen opgelost!
 

Even voorstellen: ik ben Willemien Feenstra, werkzaam in het muziekonderwijs en woon in Groningen. Ik heb vrijwilligerswerk gedaan in Kameroen, en twee keer in Ghana, o.a ook op een school les gegeven. De laatste jaren kom ik regelmatig in Gambia en het treft me elke keer weer, zo weinig middelen tegenover onze overvloed. Ik heb ongeveer 3 jaar geleden in Gambia Joko ontmoet. Joko is een Gambiaanse, getrouwd en heeft 2 zoontjes van 5 en 3 en een pasgeboren dochter. We zijn bevriend geraakt. Omdat het voor haar en haar man niet gemakkelijk is de touwtjes aan elkaar te knopen ben ik sinds vorige zomer begonnen tweedehands kleding op te sturen. Deze verkoopt Joko aan buurtgenoten. Van de opbrengst betaalt ze o.a. het schoolgeld voor haar kinderen.

We zijn begonnen met baby/kinderkleding. Inmiddels verzamelen we kleding voor alle leeftijden. Naast kleding zijn schoenen (alle maten), (dames/school) tassen, zonnebrillen, leesbrillen ook heel welkom en bruikbaar. Ook oude mobieltjes met opladers zijn welkom.

De kleding en schoenen moeten natuurlijk wel draagbaar zijn in een warm, zomers klimaat! Hele grote maten zijn niet geschikt. De leesbrillen worden niet verkocht maar weggegeven aan mensen die het nodig hebben.

Voetbalkleding verzamel ik ook, deze wordt gedoneerd aan de Raptim Football Akademie in Serrekunda. Julius Kamera is de oprichter van de Raptim Football Academy en doet goed werk met zijn team (allemaal vrijwilligers). Voetbal houdt de kinderen van de straat en leert ze sociale vaardigheden. Ze kunnen alle voetbalkleding/schoenen gebruiken.

Verder heb ik contact met een Nursery School (3 – 7 jaar). Voor hen ben ik schoolspullen (schriften/kleurpotloden/pennen/spelletjes etc.) aan het inzamelen.
Zowel de school als Raptim Academy hebben dringend behoefte aan een goed uitgeruste EHBO doos.
 
 
Ik hoop dat het verhaal van Willemien jou net zo raakt als mij. Heb jij spullen over voor dit mooie project laat het me weten, dan haal ik het bij je op. Meesparen is natuurlijk ook heel erg welkom; iedere bijdrage hoe klein ook, is hard nodig en wordt benut voor spullen of transportkosten. Stort op That's Why,  NL 44 TRIO 025 46 44 325 ovv Goed doel 2017. Bedankt!          

 

Tot 6 november verzamel ik nog spullen, dus bel, mail of app me gauw als je nog wat hebt!! Ik haal het graag bij je op!

 
 
Marguérite van der Linden
Kindertolk
 
 

© That is why 2015 - 2016 Algemene voorwaarden || VetArts