Kindertolk
Marguérite van der Linden

De methode waar ik mee werk heet Presentchild®. PresentChild is net zo belangrijk als de uitvinding van de spiegel! Met een spiegel kunnen we onze buitenkant tot in detail zien. Via onze kinderen - spiegels van onze puurheid - kunnen we onze binnenkant heel goed leren zien.
De ‘ontdekker’ en initiator van Presentchild® is Janita Venema. Ruim 20 jaar geleden was zij met haar zoon Frank aan het tobben omdat hij zo serieus was, niet lekker kon spelen en chronisch verkouden was. Janita had al van alles geprobeerd maar niks hielp. Op een dag schreef ze het hele verhaal maar eens op en ze las het over en over en realiseerde zich ‘dit gaat niet over Frank, dit gaat over mij… ík ben degene die een chronische kou in zich heeft, te serieus leeft en niet speels kan zijn….’ Dit inzicht zette Janita in beweging om aan zichzelf te gaan werken waardoor ze kon meer speels in het leven ging staan en een warme persoon met gevoel werd, terwijl ze altijd had gedacht dat ze een verstandsmens was. Haar verandering werd ook de verandering bij Frank; hij werd een vrolijk jongetje en zat niet meer steeds met zijn neus in boekjes. En…. zijn verkoudheden verdwenen zonder verder enige vorm van behandeling. 
 
Dit was geen toeval; Janita heeft deze ervaring uitgewerkt in de methode Presentchild en therapeuten en coaches die met deze methode werken heeft ze kindertolk genoemd.
 
Er zijn op dit moment ruim 200 kindertolken; voornamelijk in Nederland en België. Intussen is er ook een internationale training ontwikkeld en er zijn dus kindertolken op allerlei plekken in de wereld te vinden. Voor Nederland streven we naar een landelijke dekking (voor elke Albert Heijn één  ;-D ) zodat er voor iedereen een kindertolk bereikbaar is. 

Ook financiële bereikbaarheid voor iedereen is een doel; op dit moment worden de consulten niet vergoed door de ziektekostenverzekeraars, wat ook weer een argument is voor verwijzers om ouders niet naar ons door te sturen. Om deuren van de reguliere zorg open te laten gaan zodat ook jeugdzorg, huisartsen en scholen ouders gaan doorverwijzen zal een wetenschappelijk bewijs voor deze methode het commitment bevorderen. Nu betalen ouders zelf de consulten bij de kindertolk. De weg naar wetenschappelijk onderzoek is al gebaand; maar voordat deze onderzoeker daadwerkelijk aan de slag kan moeten er gegevens zijn. Er is een basis nodig van minstens 600 casussen. Dat betekent dat ouders en kindertolken de gemaakte vertalingen beschikbaar moeten stellen. Hier wordt uiteraard hard aan gewerkt! 

www.presentchild.com

voorbeelden >>

missie >>

 
Marguérite van der Linden
Kindertolk
 
 

© That is why 2015 - 2016 Algemene voorwaarden || VetArts